Fysioterapia.

Fysioterapia on asiakkaan auttamista kivun tai toiminnan haitan poistamiseen. Tärkeintä on opettaa asiakas ymmärtämään, mistä kipu johtuu. Toimenpiteiden lisäksi keskitytään ihmisen toiminnan muuttamiseen pitkällä aikavälillä, jotta vaivat eivät palaisi.

MIKSI FYSIOTERAPIAAN?

Fysioterapian keinoin pystymme auttamaan kivun poistumisessa, toiminnan haitan korjaamisessa sekä suorituskyvyn lisäämisessä. Pysyvä muutos vaatii asiakkaan tueksi ammattilaisen, joka luo yhdessä asiakkaan kanssa selkeän tavoitteen ja suunnitelman sen saavuttamiseksi. Lyhyen aikajänteen tavoitteilla opettaminen ei vielä ohjaudu käyttäytymiseen ja palaamme usein alkupisteeseen, mutta pidempikestoinen suunnitelma mahdollistaa opitun asian ohjautumisen arkeen.

Forever Joensuun fysioterapian ammattilaiset ovat koulutettu tutkimaan liikettä ja siinä ilmeneviä haasteita, käytämme manuaalista terapiaa avustamaan kivun hoidossa ja liikerajoitteiden vähentämisessä.

KIVUN HENKISET VAIKUTUKSET

Kipuun voi liittyä tunne pelosta, joka johtaa ihmisen käyttäytymisen muutokseen. Siksi ihminen alkaa välttämään asioita, jotka voivat aiheuttaa tai pahentaa kivun tunnetta. Turvautuminen ammattilaisen apuun riittävän varhaisessa vaiheessa ohjaa ihmisen käytöstä oikeaan suuntaan.

Harmillisina sivuvaikutuksina ovat liikunnan vähentymisen lisäksi mm. energiatason väheneminen, yöunien heikentyminen sekä stressin lisääntyminen. Mainitut tekijät lisäävät ihmisen epävarmuutta itseensä ja ympärillä oleviin ihmisiin. Kivun tunnetta voidaan arvioida ja seurata erilaisilla mittareilla, joista tunnetuin on 0-10 mittaus, jossa yli viiden arvo vaatii reagointia. Fysioterapia on tärkeää kivunhoitosuositusten mukaisessa lääkkeettömässä hoidossa.

FYSIOTERAPEUTIN TEHTÄVÄNÄ ON SELVITTÄÄ:

  • Mikä ongelman aiheuttaa?
  • Kuinka pitkään toipuminen kestää?
  • Mitä asiakas voisi itse tehdä helpottaakseen ongelman poistumista?
  • Mitä fysioterapeutti voisi tehdä helpottaakseen ongelman poistumista?

FYSIOTERAPIA AUTTAA, HOITAA JA OPETTAA

Ongelman syyn etsiminen vaatii laajaa anatomian ja biomekaniikan osaamista, mutta myös ihmisen biopsykososiaalisen kokonaisuuden hahmottamista. Puuttumalla oireen syyhyn autamme asiakasta saavuttamaan pysyvän muutoksen.

Käytössämme on viimeisin tutkimustieto kivusta, liikkeen ja liikkeenkontrollin häiriöiden tunnistamisesta sekä korjaamisesta. Lisäksi manuaalinen terapia nopeuttaa kivun poistumista ja liikkeen normalisointia. Pysyvään muutokseen tarvitaan aina aikaa sekä selkeä tavoite. Fysioterapian keskeistä on asiakkaan toiveiden huomioiminen, kannustava ja motivoiva lähestymistapa muutokseen. Kyse ei ole vain kivun hoitamisesta vaan suorituskyvyn palauttamisesta ja lisäämisestä.

Fysioterapeutti on terveydenhuollon ammattilainen, joka tuntee tarkoin ihmiskehon anatomian ja biomekaniikan. Hänen osaamisalueeseensa kuuluu eri kipumekanismien tunnistaminen ja hoitomuodon valinta niiden mukaan. Kohtaamme aina asiakkaamme biopsykososiaalisena kokonaisuutena. Toisin sanoen liikunta, ravinto, stressi sekä edeltävät tuki- ja liikuntaelinten ongelmat huomioidaan hoidossa.

MITEN KIPUA HOIDETAAN FYSIOTERAPIASSA?

Särkylääkkeillä tai käsittelyllä voimme saada hetkellisen muutoksen aikaan, mutta on oltava keinoja myös puuttua kiputilan aiheuttaviin mekanismeihin. Fysioterapiassa liikekontrolliharjoitteet ovat tehokas tapa hoitaa kipua liikkeen kautta, kun taas manuaalinen terapia keskittyy paikallisesti kivun rauhoittamiseen. Oman toiminnan muutos fysioterapeutin ohjauksella vaatii aina uuden oppimista.

Myös erilaisilla fysioterapiassa käytettävillä laitteilla voidaan helpottaa kipua mm. X-cryo huippukylmähoidolla.

SUORITUSKYVYN LISÄÄMINEN

Fysioterapiaan saavutaan, kun ongelma tai kipu on jo olemassa. Oireen poistuminen voidaan saada ensimmäisen tapaamiskerran aikana, mutta suorituskyvyn palautuminen ongelmaa edeltävälle tasolle vie usein pidemmän aikaa. Suorituskyvyn lisäämisen tarkoitus on kehittää ja harjoittaa kehoa ongelmaa aiheuttaneesta tilanteesta. Foreverin fysioterapeuttien käyttämät harjoitteet perustuvat aina yksilölliseen tutkimiseen ja tarpeen löytämiseen. Suorituskyvyllä tarkoitetaan erilaisia asioita, toiselle se on kävelyn opettelua uudelleen ja toiselle puolestaan nilkan toiminnan muuttamista. Fysioterapeutin analyyttinen suhtautuminen liikkeeseen auttaa myös valmentajia ja personal trainereita kehittymään työssään.

Fysioterapiassa suorituskyvyn/lihaskunnon parantamista voidaan myös lisätä käyttämällä X-tone (MMS=Muscle Magnetic Stimulation)-laitetta. MMS-hoito palauttaa ja auttaa ylläpitämään lihaskuntoa esim. iän, sairauden, leikkausten ym. pidempien toimettomuusjaksojen jälkeen.

MILLAINEN ON ENSIMMÄINEN KERTA FYSIOTERAPEUTILLA?

Ensimmäinen kerta fysioterapeutin luona voi tuntua jännittävältä. Aluksi haastattelemme ja tutkimme asiakasta ennen kuin teemme päätöksen hoitolinjasta. Käytämme tutkimisen lisäksi apuna toiminallisia testejä vahvistamaan hypoteesimme. Tapaamiseen kannattaa varustautua rennoissa helposti riisuttavissa vaatteissa. Usein shortsit ja t-paita on hyvä ottaa mukaan. Fysioterapeuttimme on koulutettu tutkimaan ja ymmärtämään ihmisen liikettä, mutta myös palvelemaan sinua parhaalla mahdollisella osaamisella. Asiakas saa meiltä aina yksilöllisen opastuksen, arvion ongelman parantumisen vaatimasta ajasta sekä ohjeet, miten voi itse edesauttaa toipumista.

HIERONTA FYSIOTERAPIAN TUKENA

Hieronnassa käymme asiakkaan kanssa läpi tavoitteet, läpikäytävät alueet ja luomme yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelman. Hieronta sopii työssäkäyville, ikääntyneille ja urheilijoille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Käynnin yhteydessä hoidon voimakkuutta säädellään asiakkaan toiveiden mukaan.

Lihaskudosten käsittelyllä tehostetaan aineenvaihduntaa ja vilkastutetaan verenkiertoa iästä riippumatta. Tarkoituksena rentouttaa jännittynyttä lihasta ja palauttaa kovasta harjoittelusta. Hieronnalla todettu olevan myös positiivisia vaikutuksia stressiin. Käytämme monipuolisia otteita takaamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Osaamme ottaa hyvin huomioon yksilön tarpeet ja käynnin tavoite määräytyy aina huolellisen haastattelun pohjalta. Hieronta toimii myös erinomaisena lisänä urheilijan ja kuntoliikkujan lihashuoltoa, mutta auttaa myös istumatyöntekijää palautumaan työpäivän rasituksista.

HINNASTO:

Hoitoajat
30 min 47 €
45 min 53 €

Käytössämme on suorakorvausmenettely eli em. hinnoista vähennämme Kelakorvauksen ja haemme korvaukset puolestasi.

HUOM! Perumatta jätetyistä fysioterapia- ja hieronta-ajoista veloitamme 35 euroa ja 0-4 tuntia ennen perutuista hoitoajoista 50 % palvelun hinnasta.

Meiltä myös kinestesioteippausta!

Soita ja varaa aika puh. 050 382 1785